25. 01. 2015.

Ideje i recepti za omlete

Omlet sa dinstanim povrćem, haringom i kiselim kupusom


Ovaj omlet je vrlo jednostavan za napraviti, moje djevojčice su pomagale prilično uspješno da napravimo kreaciju na slici. U prvoj fazi možete popratiti sa domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html) ili čvrstim jogurtom.

Recept

Sastojci

   - Domaća jaja od pašnih kokica po želji
   - Lišće špinata
   - Mješavina smrznutog povrća za đuveč (ili neki drugi ostatci povrća od večere)
   - Crveni luk isječen na rebra
   - Bijeli luk sitno isjeckan ili izgnječen
   - Masnoća (kokosovo ulje, puter, maslo, mast, loj)
   - Kurkuma
   - Biber
   - Morska sol
   - Kokosovo mlijeko ili čvrsti jogurt u prvoj fazi
   - Kiseli kupus
   - Haringa iz maslinovog ulja

Uputstvo

Ugrijte neku zdravu masnoću za pečenje (kokosovo ulje, puter, maslo, loj, mast) i na nju stavite crveni luk i malo prodinstati da omekša. Lišće špinata grubo isjeći (ja samo uzmem bunt lišća i isječem kao kruh i to je to) i dodati na luk, dodati bijeli luk i morsku sol po želji, poklopiti. Ugrijati masnoću u tavici dovoljno velikoj da se napravi tanki omlet. Umutiti jaja sa kokosovim uljem (ili čvrstim jogurtom u fazi 1), kurkumom, biberom i morskom soli. Izliti u tavicu kao palačinku. Peći na laganoj vatri (ako se slučajno ispeče dno prije nego se ispeče na vrhu, slobodno prevrnite omlet kao palačinku kratko da se ispeče i sa druge strane). Čim se špinat "šljune" odnosno smanji i potamni, dodajte ostalo povrće i promješajte da se ugrije. Prilagoditi sol ako je potrebno. Kad je omlet pečen staviti na jednu polovinu povrće i prevrnuti te istresti na tanjur. Poslužiti sa haringom i kiselim kupusom.

Faze

Faza 1 ako je sa čvrstim jogurtom, faza 2, 3 i 4 sa kokosovim mlijekom.

Varijacije

   - Faza 1: možete pratiti ovaj doručak domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html), kao i domaćim kefirom ili čvrstim jogurtom.
   - Faza 1, 2, 3 i 4 može biti praćeno nekim sezonskim voćem (pojesti voće prije ovog jela na prazan stomak)

Omlet sa povrćem, sirom i zelenom salatom

Ovaj omlet je vrlo jednostavan za napraviti. U prvoj fazi možete popratiti sa domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html) ili čvrstim jogurtom.

Recept

Sastojci

   - Domaća jaja od pašnih kokica po želji
   - Mješavina smrznutog povrća za đuveč (ili neki drugi ostatci povrća od večere)
   - Bijeli luk u granulama
   - Masnoća (kokosovo ulje, puter, maslo, mast, loj)
   - Kurkuma
   - Biber
   - Morska sol
   - Čvrsti jogurt
   - Burlander sir kriške isječene na tanke rezančiće (naprvite rolnu i isjeckate na tanke kriškice)
   - Kiseli kupus
   - Zelena salata oprana i posušena
   - Jabukovo sirće
   - Kopar
   - Ekstra djevičansko maslinovo ulje ili hladno cijeđeno laneno ulje

Uputstvo

Ugrijte neku zdravu masnoću za pečenje (kokosovo ulje, puter, maslo, loj, mast) u tavici dovoljno velikoj da se napravi tanki omlet. Umutiti jaja sa čvrstim jogurtom, kurkumom, biberom i morskom soli. Izliti u tavicu kao palačinku. Peći na laganoj vatri (ako se slučajno ispeče dno prije nego se ispeče na vrhu, slobodno prevrnite omlet kao palačinku kratko da se ispeče i sa druge strane). Dok se omlet peče, izlomiti salatu u zdjelicu. U malu teglicu ili flašicu nasuti morske soli po želji, malo kopra, 1 dio jabukovog sirćeta i 3 dijela ulja te dobro izmutiti. Kad je omlet pečen staviti na jednu polovinu povrće, preko povrća sir i prevrnuti te istresti na tanjur. Preliti salatu i poslužiti uz omlet.

Faze

Faza 1.

Varijacije

   - Možete pratiti ovaj doručak domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html), kao i domaćim kefirom ili čvrstim jogurtom.
   - Može biti praćeno nekim sezonskim voćem (pojesti voće prije ovog jela na prazan stomak)
Omlet sa povrćem, sirom i salatom

Omlet sa suhim mesom i povrćem

U prvoj fazi možete popratiti sa domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html) ili čvrstim jogurtom.

Recept

Sastojci

   - Domaća jaja od pašnih kokica po želji
   - Domaće suho meso (nipošto vakumirano) isjeckano na sitne kockice
   - Crvena paprika babura ili roga isjeckana na kockice
   - Tikvica isjeckana na kockice
   - Lišće rotkvice ili rikula ili listovi špinata grubo usitnjeni
   - Bijeli luk u granulama
   - Masnoća (kokosovo ulje, puter, maslo, mast, loj)
   - Kurkuma
   - Biber
   - Morska sol
   - Čvrsti jogurt (faza 1) ili kokosovo mlijeko (faza 2, 3, i 4)
   - Rotkvice isjeckane na kriškice ili kolutiće
   - Krastavac isjeckan na kolutiće

Uputstvo

Ugrijte neku zdravu masnoću za pečenje (kokosovo ulje, puter, maslo, loj, mast) i na ugrijanu masnoću stavite crvenu papriku i tikvicu pa malo prodinstajte. Dodajte lišće rotkvice (ili rikule ili špinata), bijeli luk i sol te dinstajte kratko dok ne uvene. Za to vrijeme umutite jaja sa čvrstim jogurtom/kokosovim mlijekom, kurkumom, biberom i morskom soli. Ugrijte masnoću u tavici dovoljno velikoj da se napravi tanki omlet. Izliti jaja u tavicu kao palačinku. Kad se malo zapečedodati povrće i peći na laganoj vatri (ako se dno ispeče prije nego vrh slobodno prevrnuti, ja na ovoj slici nisam pa je malo pečenije ispalo) i kad je pečeno prevrnuti i istresti na tanjur. Poslužiti sa rotkvicama i krastavcem.

Faze

Faza 1 sa čvrstim jogurtom, faza 1, 2, 3, i 4 sa kokosovim mlijekom.

Varijacije

   - Možete pratiti ovaj doručak domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html)
   - Može biti praćeno nekim sezonskim voćem (pojesti voće prije ovog jela na prazan stomak)


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.