Omlet sa dinstanim povrćem, haringom i kiselim kupusom
Ovaj omlet je vrlo jednostavan za napraviti, moje djevojčice su pomagale prilično uspješno da napravimo kreaciju na slici. U prvoj fazi možete popratiti sa domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html) ili čvrstim jogurtom.
Recept
Sastojci
- Domaća jaja od pašnih kokica po želji- Lišće špinata
- Mješavina smrznutog povrća za đuveč (ili neki drugi ostatci povrća od večere)
- Crveni luk isječen na rebra
- Bijeli luk sitno isjeckan ili izgnječen
- Masnoća (kokosovo ulje, puter, maslo, mast, loj)
- Kurkuma
- Biber
- Morska sol
- Kokosovo mlijeko ili čvrsti jogurt u prvoj fazi
- Kiseli kupus
- Haringa iz maslinovog ulja
Uputstvo
Ugrijte neku zdravu masnoću za pečenje (kokosovo ulje, puter, maslo, loj, mast) i na nju stavite crveni luk i malo prodinstati da omekša. Lišće špinata grubo isjeći (ja samo uzmem bunt lišća i isječem kao kruh i to je to) i dodati na luk, dodati bijeli luk i morsku sol po želji, poklopiti. Ugrijati masnoću u tavici dovoljno velikoj da se napravi tanki omlet. Umutiti jaja sa kokosovim uljem (ili čvrstim jogurtom u fazi 1), kurkumom, biberom i morskom soli. Izliti u tavicu kao palačinku. Peći na laganoj vatri (ako se slučajno ispeče dno prije nego se ispeče na vrhu, slobodno prevrnite omlet kao palačinku kratko da se ispeče i sa druge strane). Čim se špinat "šljune" odnosno smanji i potamni, dodajte ostalo povrće i promješajte da se ugrije. Prilagoditi sol ako je potrebno. Kad je omlet pečen staviti na jednu polovinu povrće i prevrnuti te istresti na tanjur. Poslužiti sa haringom i kiselim kupusom.Faze
Faza 1 ako je sa čvrstim jogurtom, faza 2, 3 i 4 sa kokosovim mlijekom.Varijacije
- Faza 1: možete pratiti ovaj doručak domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html), kao i domaćim kefirom ili čvrstim jogurtom.- Faza 1, 2, 3 i 4 može biti praćeno nekim sezonskim voćem (pojesti voće prije ovog jela na prazan stomak)
Omlet sa povrćem, sirom i zelenom salatom
Recept
Sastojci
- Domaća jaja od pašnih kokica po želji- Mješavina smrznutog povrća za đuveč (ili neki drugi ostatci povrća od večere)
- Bijeli luk u granulama
- Masnoća (kokosovo ulje, puter, maslo, mast, loj)
- Kurkuma
- Biber
- Morska sol
- Čvrsti jogurt
- Burlander sir kriške isječene na tanke rezančiće (naprvite rolnu i isjeckate na tanke kriškice)
- Kiseli kupus
- Zelena salata oprana i posušena
- Jabukovo sirće
- Kopar
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje ili hladno cijeđeno laneno ulje
Uputstvo
Ugrijte neku zdravu masnoću za pečenje (kokosovo ulje, puter, maslo, loj, mast) u tavici dovoljno velikoj da se napravi tanki omlet. Umutiti jaja sa čvrstim jogurtom, kurkumom, biberom i morskom soli. Izliti u tavicu kao palačinku. Peći na laganoj vatri (ako se slučajno ispeče dno prije nego se ispeče na vrhu, slobodno prevrnite omlet kao palačinku kratko da se ispeče i sa druge strane). Dok se omlet peče, izlomiti salatu u zdjelicu. U malu teglicu ili flašicu nasuti morske soli po želji, malo kopra, 1 dio jabukovog sirćeta i 3 dijela ulja te dobro izmutiti. Kad je omlet pečen staviti na jednu polovinu povrće, preko povrća sir i prevrnuti te istresti na tanjur. Preliti salatu i poslužiti uz omlet.Faze
Faza 1.Varijacije
- Možete pratiti ovaj doručak domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html), kao i domaćim kefirom ili čvrstim jogurtom.- Može biti praćeno nekim sezonskim voćem (pojesti voće prije ovog jela na prazan stomak)
Omlet sa povrćem, sirom i salatom
Omlet sa suhim mesom i povrćem
U prvoj fazi možete popratiti sa domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html) ili čvrstim jogurtom.Recept
Sastojci
- Domaća jaja od pašnih kokica po želji- Domaće suho meso (nipošto vakumirano) isjeckano na sitne kockice
- Crvena paprika babura ili roga isjeckana na kockice
- Tikvica isjeckana na kockice
- Lišće rotkvice ili rikula ili listovi špinata grubo usitnjeni
- Bijeli luk u granulama
- Masnoća (kokosovo ulje, puter, maslo, mast, loj)
- Kurkuma
- Biber
- Morska sol
- Čvrsti jogurt (faza 1) ili kokosovo mlijeko (faza 2, 3, i 4)
- Rotkvice isjeckane na kriškice ili kolutiće
- Krastavac isjeckan na kolutiće
Uputstvo
Ugrijte neku zdravu masnoću za pečenje (kokosovo ulje, puter, maslo, loj, mast) i na ugrijanu masnoću stavite crvenu papriku i tikvicu pa malo prodinstajte. Dodajte lišće rotkvice (ili rikule ili špinata), bijeli luk i sol te dinstajte kratko dok ne uvene. Za to vrijeme umutite jaja sa čvrstim jogurtom/kokosovim mlijekom, kurkumom, biberom i morskom soli. Ugrijte masnoću u tavici dovoljno velikoj da se napravi tanki omlet. Izliti jaja u tavicu kao palačinku. Kad se malo zapečedodati povrće i peći na laganoj vatri (ako se dno ispeče prije nego vrh slobodno prevrnuti, ja na ovoj slici nisam pa je malo pečenije ispalo) i kad je pečeno prevrnuti i istresti na tanjur. Poslužiti sa rotkvicama i krastavcem.Faze
Faza 1 sa čvrstim jogurtom, faza 1, 2, 3, i 4 sa kokosovim mlijekom.Varijacije
- Možete pratiti ovaj doručak domaćim kiselim kruhom (http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/09/kruh-od-kiselog-tijesta.html)- Može biti praćeno nekim sezonskim voćem (pojesti voće prije ovog jela na prazan stomak)
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.